Na přípravu jídla sojové kostky s rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
1 balení sojových kostek, 2 mrkve, sůl, kmín, mletý pepř, sojová omáčka, mražená kukuřice, 1 cibule, rýže
Postup přípravy receptu:
Sojové kostky uvaříme dle návodu v osolené vodě s přidaným kmínem. Pak vodu slijeme do hrnku.
Polovinu cibule nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme sojové kostky a krátce osmahneme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a pět lžic mražené kukuřice. Zakápneme sojovou omáčkou, dle potřeby přilijeme trochu vývaru z vaření sojových kostek a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit, až mrkev a kukuřice změknou.
Mezitím si uvaříme rýži společně s druhou polovinou cibule, kterou poté k jídlu podáváme jako přílohu.
Další články
Moravské dušené zelí získá během své přípravy kašovitou konzistenci.
Italská cuketová polévka se podává na předehřátých talířích.
Sojové maso se zelím podáváme s brambory jako vhodnou přílohou.
Francouzské brambory se zelím podáváme posypané pažitkou.
Vařené kyselé zelí dochutíme cukrem, solí, octem.
Červená řepa s kysaným zelím zlehka promícháme.
Pečené tuřínové hranolky pečeme na pečícím papírem vyloženém plechu.
Dušené sojové maso s mrkví podáváme s rýží.
Bramborový salát s červenou řepou a vařenými vejci.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Sojové maso na houbách chutnají s rýží.
Tuřínová polévka posypaná petrželkou.
Domácí hovězí burger ozdobíme plátkem rajčete.
Dušené kysané zelí dochutíme.
Sojové kostky s rýží v sobě nese chuť a vůni vodou zaplavených políček, na kterých se rýže pěstuje.