Oko

Lahůdková kachna na pomerančích recept

Kachna a recepty z ní.

Na přípravu jídla lahůdková kachna na pomerančích budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kachna, 3 pomeranče, horký vývar, mletý pepř, sůl, tymián

Postup přípravy receptu:
Očištěnou, omytou a osušenou kachnu osolíme a opepříme mletým pepřem zevnitř i zvenčí, vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, podlijeme, vložíme do trouby a pečeme zprvu asi 1/2 hodiny přikrytou.

Poté kachnu odkryjeme, podle potřeby slijeme tuk, znovu podlijeme vývarem, do výpeku přidáme nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého chemicky neošetřeného pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů a za přelévání vypečenou šťávou a občasného podlévání podle potřeby upečeme do křupava.

Třetí z pomerančů oloupeme, nakrájíme ho na kolečka, obložíme jimi kachnu a necháme prohřát.

Lahůdkovou kachnu na pomerančích podáváme s rýží, hranolky, americkými brambory jako přílohou.


Další články

Kachna v omáčce z červeného vína chutná s vařenými brambory.
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Kachna na pomerančích je recept na pečení.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachna po sečuánsku se podává posypaná nasekanou naťovou cibulkou.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.

Recept na lahůdkovou kachnu na pomerančích má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů