Kachna a recepty z ní.
Na přípravu jídla kachna s ananasem a třešněmi budeme potřebovat tyto suroviny:
1 mladá kachna, 1 středně velká cibule, 4 plátky čerstvého nebo kompotovaného ananasu, 3 plátky celeru, 2 lžíce medu, 3 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje na smažení, několik kompotovaných třešní
Postup přípravy receptu:
Vykuchanou kachnu opláchneme, osušíme a osolíme.
Celer nakrájíme na kostky.
Kachnu vložíme do většího hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, nakrájené kostky celeru, sůl a pepř. Uvedeme do varu. Po uvedení do varu zmenšíme plamen a přikryté pod pokličkou vaříme 1 hodinu a 15 minut. Poté kachnu vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Maso z kachny nakrájíme na malé kousky.
200 ml vývaru z kachny uvedeme do varu. Kousky masa osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme sojovou omáčku a med, zamícháme. Asi po 20 vteřinách přilijeme vařící vývar z kachny. Za stálého míchání uvedeme do varu, pak přidáme kousky ananasu, opět uvedeme do varu a necháme ještě 2 minuty na plotně.
Kachnu přendáme na misku, ozdobíme třešněmi a podáváme.
Další články
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Kachna po sečuánsku se podává posypaná nasekanou naťovou cibulkou.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Tvarohová buchta s třešněmi je dozdobená kouskem čerstvého ovoce.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Kachna se zelím a knedlíkem připraveným v páře.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Recept na kachnu s ananasem a třešněmi má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.