Kachna a recepty z ní.
Na přípravu jídla kachna po tyrolsku budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kachna, 150 g rybízového džemu, 300 g jablek, 150 g kořenové zeleniny, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 100 g cibule, 2 dl červeného vína, 100 g cukru, divoké koření, sůl
Postup přípravy receptu:
Vykuchanou kachnu opereme v octové vodě, osolíme a naplníme nakrájenými jablky.
Na másle osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a přisypeme divoké koření. Vše zalijeme trochou vařící vody. Takto připravenou směs rozložíme na dno pekáče, přidáme kachnu a pečeme ji v troubě do červena. Během pečení přeléváme kachnu šťávou.
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče a šťávu, která v něm zbyde, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou a povaříme. Poté přidáme cukr, džem a červené víno. Osolíme.
Další články
Lahůdková kachna na pomerančích chutná s s rýží, hranolky či americkými brambory.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Kachna na pomerančích je recept na pečení.
Kachna po sečuánsku se podává posypaná nasekanou naťovou cibulkou.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Recept na kachnu po tyrolsku má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.