Kachna a recepty z ní.
Na přípravu jídla kachna na víně budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kachna, 40 g šunky, 40 g másla, vývar nebo voda, 1 dl vína, mletý pepř, sůl, 20 g hladké mouky
Postup přípravy receptu:
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou šunku.
Do pekáče přidáme osolenou kachnu, kterou ze všech stran zprudka opečeme. Poté kachnu podlijeme vínem, přidáme sůl, mletý pepř, pekáč přiklopíme a přikrytou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou.
Pečenou kachnu nakrájíme a přendáme na teplou mísu. Šťávu zahustíme moukou, důkladně provaříme a přecedíme na maso.
Další články
Kachna s ananasem a zázvorem chutná s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Špagety s boloňskou omáčkou můžeme případně ještě posypat strouhaným sýrem.
Kachna na pomerančích je recept na pečení.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kachna na roštu s rýžovým salátem.
Špagety s cuketovou omáčkou vložíme do nahřátých talířů.
Cuketová nádivka se sýrem je zapečená v troubě.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou se na talíři vyjímá posypaná nasekanou petrželkou.
Jídlo kachna na víně má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního receptu.