Na přípravu jídla tvarohovo malinový koláč budeme potřebovat tyto suroviny:
1 tvaroh (250 g), 80 g cukru krupice, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 200 g rýžové krupice, 50 g Hery, pomerančová kůra (nemusí být), cukr moučka na pocukrování, maliny (mohou být i mražené)
Postup přípravy receptu:
Utřeme vaječné žloutky s Herou a cukrem. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, rýžovou krupici, pomerančovou kůru a vše důkladně promícháme. Poté přidáme maliny a lehce vmícháme ze 3 bílků vyšlehaný sníh.
Těsto nalijeme do Herou vymazané a rýžovou krupičkou vysypané koláčové formy a uhladíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a cca 50 minut pečeme.
Tvarohovo malinový koláč je upečený, když se těsto nelepí na špejli nebo párátko a když se okraje odlepují od formy.
Při podávání koláč pocukrujeme.
Další články
Domácí pařížská šlehačka s kakaem.
Malinový krém do dortu zvládne připravit i začátečník.
Malinový cheesecake dáme na alespoň hodinu do lednice ztuhnout.
Domácí malinový sirup nalijeme do lahví.
Dýňový cheesecake z máslových sušenek.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Hrníčková bublanina s třešněmí se peče dozlatova.
Domácí meruňkový džem 10 až 15 minut povaříme.
Malinový džem uzavřeme víčkem.
Javorový sirup se připravuje ze zachycené mízy stromů.
Kokosový krém s ovocem naplníme do kulaté formy.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Malinový koláč s drobenkou necháme nakonec vychladnout.
Dýňové muffiny pečeme 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Tvarohovo malinový koláč v sobě ukrývá chuť a vůni horkého léta plného malin a dalších slaďoučkých letních plodů.