Na přípravu jídla sterilovaná rajčata budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg menších rajčat, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička soli, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce octa
Postup přípravy receptu:
Rajčata omyjeme a větší překrojíme na poloviny. Vložíme je do mísy, přidáme cukr, sůl, koření a ocet. Vše promícháme a rozdělíme do sklenic. Pokud rajčata pustí málo šťávy, doplníme je ve sklenici převařenou horkou vodou. Sklenici s rajčaty zavíčkujeme a 25 minut sterilujeme při teplotě 85 °C.
Sterilovaná rajčata můžete se hodí například na různé druhy omáček k těstovinám, na přípravu rajské omáčky nebo třeba rajské polévky.
Další články
Domácí kondenzované mléko s vanilkovým cukrem a máslem.
Sůl kamenná vytváří v přírodě velké krystaly.
Pikantní cuketový salát zavaříme za teploty 85 až 90°C.
Sterilovaná cuketa pod maso s protlakem.
Melounový džem zavaříme a obrátíme dnem vzhůru.
Domácí pařížská šlehačka kterou vyšleháme jako běžnou šlehačku.
Nakládané olomoucké tvarůžky necháme odležet alespoň 3 dny.
Grilovaná pikantní medová žebra grilujeme na grilu.
Cibulový džem uchováváme v ledničce.
Olivového oleje si váží lidé obývající středomoří.
Cuketový kečup sterilujeme.
Domácí jahodový džem necháme nakonec vychladnout.
Sterilované okurky zalijeme nálevem.
Ostružinový džem uvedeme do varu.
Sterilovaná rajčata patří mezi recepty, na jejichž přípravu se hodí ocet. Pozvěte ocet do své kuchyně a na poličky spíže.