Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu kapustová polévka s rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
150 g kapusty, 3 lžíce rýže, hovězí bujon, 1 lžíce másla, vegeta, sůl, petrželová nať, 4 lžíce strouhaného sýra
Postup přípravy receptu:
Kapustu omyjeme a nakrájíme na čtverečky.
Přebranou rýži spaříme horkou vodou. Poté ji nasypeme do vařící osolené vody a 5 minut vaříme. Přidáme kapustu, hovězí bujon, podle chuti vegetu a sůl a pokračujeme dalších 7 minut ve vaření, až kapusta i rýže změknou. Nakonec vmícháme máslo.
Kapustovou polévku s rýží podáváme posypanou jemně nakrájenou petrželkou a strouhaným sýrem.
Další články
Zeleninová směs na špagety s kapkou mléka.
Hovězí ptáčky s rýží osolíme a ochutíme pepřem.
Rajská polévka s rýží a nastrouhaným eidamem.
Moravské dušené zelí získává při přípravě kašovitou konzistenci.
Dušené kysané zelí nakonec dochutíme.
Fazolová polévka s uzeným masem je dochucená rajským protlakem.
Bílá hříbková omáčka s rýží a vejcem.
Zelňačku s uzeným masem zahustíme paprikovou jíškou.
Zelňačka z uzených žeber a kysaného zelí.
Okurkovou omáčku s hovězím masem podáváme s knedlíkem.
Rýže s čočkou a kroupami se vaří každé zvlášť.
Hovězí polévka s rýží připravená z vývaru.
Uzená polévka s rýží a nasekanou pažitkou.
Zeleninová polévka s rýží, do které přidáme nasekanou petrželku.
Kapustová polévka s rýží je jídlo, při jehož přípravě se uplatní rýže. Umí polaskat chuť i čich, odhalujíce při tom voňavá tajemství své chuti.