Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu hovězí vývar s rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
hovězí maso na polévku, 2 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel, mletý pepř, vegeta, sůl
Postup přípravy receptu:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a zhruba hodinu vaříme. Poté přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel, nebo je nakrájíme na větší kousky. Takto vaříme ještě cca 30 minut. Vytvořenou pěnu na hladině průběžně odebíráme lžicí. Před dovařením vývar osolíme, opepříme mletým pepřem a dochutíme vegetou.
Do hovězího vývaru přidáme uvařenou rýži a podáváme.
Další články
Zelňačka s uzeným masem je připravená z kysaného zelí.
Rýže s čočkou a kroupami se vaří každé zvlášť.
Polévka z uzeného masa s rýží se dá dochutit i mlékem.
Bílá hříbková omáčka s rýží a vejcem.
Zeleninová polévka s rýží, do které přidáme nasekanou petrželku.
Okurkovou omáčku s hovězím masem podáváme s knedlíkem.
Rajská polévka s rýží a nastrouhaným eidamem.
Francouzské brambory s uzeným masem doplníme kyselou okurkou.
Hovězí polévka s rýží připravená z vývaru.
Dušené kysané zelí nakonec dochutíme.
Zelňačka z uzených žeber a kysaného zelí.
Moravské dušené zelí získává při přípravě kašovitou konzistenci.
Fazolová polévka s uzeným masem je dochucená rajským protlakem.
Kapustová polévka s rýží a strouhaným sýrem.
Hovězí vývar s rýží je jídlo, při jehož přípravě se uplatní rýže. Umí polaskat chuť i čich, odhalujíce při tom voňavá tajemství své chuti.