Na přípravu jídla podle receptu selská směs budeme potřebovat tyto suroviny:
750 g vepřového plecka, 2 cibule, 150 g točeného salámu, 150 g uzeného plecka, 1 paprika (zelená), 200 g žampionů, 1 mrkev, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, olej, špetka provensálského koření, 1 lžička koření na gyros, špetka kari koření, pepř, kostka bujónu, 150 g sýru niva
Postup přípravy receptu: Nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev necháme smažit v rozpáleném oleji. Poté přidáme na kostičky pokrájené maso, na proužky pokrájený salám a uzené plecko.
Osolíme, přidáme mletý pepř, kostku bujónu a veškeré koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. v případě, že bude potřeba, podlijeme troškou vody.
Když je maso skoro hotové, přidáme papriku nakrájenou na kostičky a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvíli dusíme.
Na závěr přilijeme smetanu a necháme ještě chvilku povařit.
Při podávání posypeme selskou směs na talíři nahrubo nastrouhaným sýrem niva. Jako příloha se hodí rýže nebo na různé způsoby připravované brambory.
Další články a recepty
Hovězí hamburger se připravuje z mletého masa.
Placky na grilované hamburgery grilujeme a potíráme olejem.
Bramborový guláš s párkem podáváme s pečivem jako přílohou.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Bramboráky s masovou směsí smažíme v rozpáleném oleji.
Hovězí směs na špagety které posypeme sýrem.
Masová směs na špagety se posype nastrouhaným tvrdým sýrem.
Rychlá cuketová polévka se sýrem.
Zeleninová směs na špagety ze zeleniny.
Domácí kuřecí hamburgery v bulkách.
Hovězí jazyk na smetaně se podává s bramborovou kaší.
Hovězí Stroganov posypeme nakrájenou pažitkou.
Selská směs je recept na přípravu jídla, které si můžete dopřávat během celého roku.
Výběr z receptů:
Hamburger s trhaným masem, kterým bulky naplníme.
Cuketový guláš s krůtím masem dosolíme a dopepříme.
Kapucínský hovězí guláš má charakteristickou chuť.