Na přípravu jídla podle receptu segedínský guláš z papiňáku budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg vepřové plece, 500 g cibule, 1 kg kysaného zelí, 250 g zakysané smetany, 100 g sádla, 100 g hladké mouky, 100 g másla, bobkový list, celý kmín, mletá sladká paprika, sůl
Postup přípravy receptu:
Vepřovou plec očisíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní kostky masa. Cibuli očistíme, nakrájejíme na drobné kostičky a dozlatova orestujeme na rozpáleném sádle. Poté orestovanou cibuli zaprášíme mletou sladkou paprikou, promícháme a přidáme připravené na kostičky nakrájené maso, osolíme a se všech stran opečeme. Přidáme celý kmín a bobkový list a podlijeme vodou.
Papiňák uzavřeme a vaříme cca 15 minut. Poté paiňák odstavíme, necháme vyjít páru a opatrně otevřeme. Přidáme pokrájené kysané zelí, vodu dle potřeby a opět uzavřeme, vaříme dalších přibližně 20 minut. Odstavíme a necháme dojít. Než znovu vyjde pára a bude možno hrnec otevřít, tak si z másla a mouky připravíme jíšku, pomocí které segedínský guláš zahustíme, a ještě 10 minut povaříme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, guláš promícháme a podáváme s houskovým knedlíkem jako přílohou, která vhodně doplní jeho chuť.
Další články
Pečený bůček s kostí chuťově doplní kyselé okurky a krajíc chleba.
Hořčicovo medová omáčka s kysanou smetanu.
Pikantní medová žebra marinujeme a grilujeme.
Cuketový guláš recept na přípravu jídla.
Medová buchta na plech ve které jsou přidané rozinky.
Selský bůček chutná s knedlíky.
Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečený bůček s medovou kůrčičkou pečeme 90 minut.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Nakládaný bůček nacháme proležet zabalený v alobalu.
Sůl kamenná tvoří velké krystaly.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Bramborový guláš s párkem duchutí prolisovaný česnek.
Segedínský guláš z bůčku s houskovým knedlíkem jako přílohou.
Segedínský guláš z papiňáku je recept na přípravu jídla, kterým se lze zahřát a zasytit.
Bůček je relativně levný druh masa, které nalézá v kuchyni uplatnění jako základ pro přípravu řady jídel.