Králík je savec z čeledi zajícovitých s bílým křehkým, libovým, snadno stravitelným masem.
Maso z králíka se prodává v celku nebo rozdělené na díly (plec, bok, hřbet, kýta, hrudí).
V kuchyni nachází králík využití především při pečení nebo dušení, králičí maso se dá přidávat do polévek, rolád, gulášů, pomazánek, salátů, k omáčkám a hodí se i při přípravě celé řady dalších jídel.
I když má králík vláčné maso, toto má sklony k vysušování, proto jej při pečení v troubě raději přikrývejte a spíše ho duste v páře. Aby nebylo králičí maso suché, kombinuje často se často s něčím mastnějším, kouskem slaniny nebo bůčku, hodí se také dijonská hořčice a řada dalších surovin.
Recepty z králíka:
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Další články
Jak užívat antibiotika, která zachraňují spoustu životů.
Jak se čistí peří třemi různými způsoby.
Co znamená kolo kolem Měsíce? Může se jednat o předzvěst zhoršení počasí.
Souhvězdí štíra má nejlepší podmínky pro pozorování během letních nocí.
Souhvězdí Ryb lze nejlépe pozorovat od října do prosince.
Vynález kola je pravděpodobně nejvýznamnější objev v dějinách lidstva.
Hlemýžď zahradní se na zimu zavíčkuje.
Homo erectus žil také mimo Afriku.
Krocan divoký pochází z amerického kontinentu.
Jaké palivové dřevo se hodí do kamen, smrkové a dubové.
Jak se zbavit octomilek za pomoci jednoduché pasti.
Perestrojka byly reformy Michaila Gorbačova.
Divoký osel je stále vzácnější.
Souhvězdí Berana je někdy také nazýváno Skopec.
Králík a recepty z něj obsahují obvykle nízké množství tuku.