Oko

Kachna v omáčce z červeného vína recept

Kachna a recepty z ní.

Na přípravu jídla kachna v omáčce z červeného vína budeme potřebovat tyto suroviny:
1 středně velká kachna, 4 cibule, 200 g slaniny, 300 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 300 ml červeného vína, 200 ml kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, sůl

Postup přípravy receptu:
Středně velkou kachnu očistíme, omyjeme, naorcujeme a osolíme.

V hrnci necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme porce kachny, které ze všech stran opečeme. Porce kachny z tuku vyjmeme. Na tuk vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a osmahneme. Pak vrátíme zpět porce kachny, zalijeme vínem a dusíme doměkka přikryté pod poklicí. Ke konci dušení poklici odkryjeme, aby maso zčervenalo. Měkké maso vyjmeme, zeleninu prolisujeme sítem, zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a provaříme.

Při podávání porce kachny poléváme vinnou omáčkou a podáváme s vařenými brambory jako přílohou.


Další články

Smažená kachní játra mají tenoučký křupavý obal.
Kachní játra na cibulce chutná s rýží.
Těstoviny s bazalkovým pestem podáváme posypané parmezánem.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Kachna po sečuánsku se podává posypaná nasekanou naťovou cibulkou.
Cuketové chlupaté knedlíky doplníme osmaženou cibulkou.
Kachna pečená na zelí chutná s knedlíkem.
Grilovaná vepřová játra recept na grilování.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Kachní paštika z jater pečená ve formě.
Tvarohová buchta s třešněmi je dozdobená kouskem čerstvého ovoce.
Krůtí játra s fenyklem a jablky posypeme fenyklovými lístky.
Kachna s ananasem a třešněmi a medem.
Cuketové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody.

Recept na kachnu v omáčce z červeného vína má ve svém nitru ukrytu chuť a vůni tradičního jídla.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů