Oko

Tuřínová polévka recept

Tuřín v kuchyni.

Na přípravu jídla tuřínová polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
2 menší bulvy tuřínu, 5 žampionů, 1 větší bramboru, 1 cibuli, 1 lžíci oleje, 50 g másla, 3/4 litru masového nebo zeleninového vývaru, 4-6 tobolek kardamomu, 1/2 lžičky drceného fenyklu, sůl, mletý pepř

Postup přípravy receptu:
Na rozpáleném másle a oleji orestujeme na půlkolečka pokrájenou cibulku.

Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

V moždíři nadrtíme semínka kardamomu a fenyklu, pokrájíme očištěné žampiony a vše přidáme do polévky.

Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Při podávání posypeme tuřínovou polévku na talíři petrželkou (kdo má rád jídlo ostřejší, může přidat i chilli koření).


Další články

Zapečený špenát s hovězím masem zapečte cca 10 minut.
Dýňový cheesecake z máslových sušenek.
Italská cuketová polévka se podává na předehřátých talířích.
Malinový koláč s pudinkem dáme do lednice.
Hovězí jazyk na smetaně vaříme cca 2,5 hodiny.
Koláč s jablky a pudinkem pocukrujeme moučkovým cukrem.
Bramborová polévka se zeleninou z kostiček brambor.
Malinový dort přelijeme červenou želatinou.
Cuketová polévka s nivou ozdobená petrželkou.
Domácí hovězí burger ozdobíme plátkem rajčete.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Grilovaná hovězí žebra podáváme s pečivem, křenem a hořčicí.
Dýňové muffiny pečeme 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Hovězí směs na špagety dochutíme kořením.

Tuřínová polévka ukrývá ve svém nitru chuť a vůni pestře podzimních dní, kdy se tuřín na zahradních záhoncích sklízí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů