Na přípravu jídla pečené tuřínové hranolky budeme potřebovat tyto suroviny:
1 tuřín, sul, bylinkové koření, olivový olej
Postup přípravy receptu:
Oloupaný tuřín nakrájíme na asi centimetrové platky a ty na ještě dále nakrájíme na hranolky, které vhodíme do vroucí vody a cca pět minut povaříme. Poté tuřínové hranolky vyjmeme z vařící vody, scedíme, polijeme olejem, posypeme bylinkovým kořením a osolíme tak, aby byly všechny tuřínové hranolky obalené kořením.
Tuřínové hranolky poklademe na pečícím papírem vyložený plech a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na cca 230 °C.
Další články
Zapečený špenát s hovězím masem zapečte cca 10 minut.
Hovězí směs na špagety dochutíme kořením.
Dýňový cheesecake z máslových sušenek.
Grilovaná hovězí žebra podáváme s pečivem, křenem a hořčicí.
Cuketová polévka s nivou ozdobená petrželkou.
Italská cuketová polévka se podává na předehřátých talířích.
Malinový koláč s pudinkem dáme do lednice.
Koláč s jablky a pudinkem pocukrujeme moučkovým cukrem.
Hovězí jazyk na smetaně vaříme cca 2,5 hodiny.
Bramborová polévka se zeleninou z kostiček brambor.
Malinový dort přelijeme červenou želatinou.
Domácí hovězí burger ozdobíme plátkem rajčete.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Tuřínová polévka posypaná petrželkou.
Pečené tuřínové hranolky ukrývají ve svém nitru chuť a vůni pestře zbarvených podzimních dní, kdy se tuřín na zahradních záhoncích sklízí.