Na přípravu jídla podle receptu segedínský guláš z bůčku budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg bůčku, 500 g cibule, 100 ml oleje, 500 g kysaného zelí, 50 g rajčatového protlaku, 100 ml smetany na vaření, 2 krajíce chleba, 1 kostka masoxu, mletá sladká paprika, celý kmín, mletý papř, sůl
Postup přípravy receptu:
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Do pekáče nebo většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme a necháme na něm za občasného míchání zesklovatět cibuli společně s kmínem.
Bůček omyjeme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Když je cibulka hotová, přidáme bůček a necháme ho za stálého míchání zprudka osmahnout, aby se maso zatáhlo.
Mezitím si zapneme troubu na 200 °C a necháme ji vyhřát.
Osmahlý bůček zaprašíme mletou sladkou paprikou a důkladně promícháme. Převaříme trochu vody a zalijeme jí bůček tak, aby byl zlehka ponořený, poté přidáme rajčatový protlak, masox, 1-2 krajíce na kousky nalámaného chleba a vložíme do vyhřáté trouby. Necháme odklopené a každých cca 20 minut promícháme, popřípadě dle potřeby přidáme trochu vody.
Mezitím do jiného hrnce dáme vařit pokrájené kysané zelí.
Za přibližně hodinu až hodinu a čtvrt by mělo být maso v omáčce již měkké. Přidáme povařené kysané zelí včetně nálevu. Podle potřeby dochutíme pepřem, citronem a osolíme. Nakonec přilijeme smetanu na vaření.
Segedínský guláš z bůčku podáváme s houskovým knedlíkem jako přílohou.
Další články
Pečený bůček s kostí chuťově doplní kyselé okurky a krajíc chleba.
Pikantní medová žebra marinujeme a grilujeme.
Medová buchta na plech ve které jsou přidané rozinky.
Selský bůček chutná s knedlíky.
Pečený bůček s medovou kůrčičkou pečeme 90 minut.
Nakládaný bůček nacháme proležet zabalený v alobalu.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Sůl kamenná tvoří velké krystaly.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Cuketový guláš recept na přípravu jídla.
Bramborový guláš s párkem duchutí prolisovaný česnek.
Hořčicovo medová omáčka s kysanou smetanu.
Guláš z bůčku s paprikou a rajčaty nakonec ještě krátce poduste.
Segedínský guláš z bůčku je recept na přípravu jídla, kterým se lze zahřát a zasytit.
Bůček je relativně levný a cenově dobře dostupný druh masa prorostlého sádlem, které nalézá uplatnění jako základ pro přípravu řady jídel.