Oko

Guláš z bůčku s paprikou a rajčaty

Tajemství chuti.

Na přípravu jídla podle receptu guláš z bůčku s paprikou a rajčaty budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 4 lžíce sádla, 5 velkých cibulí, 700 g masitějšího bůčku, 5 stroužků česneku, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 zelenou papriku, 4 rajčata, sůl, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku drceného kmínu

Postup přípravy receptu:
Na sádle osmahněte nadrobno nasekané cibule, přidejte maso nakrájené na kostky a na prudkém plamenu ho ze všech stran osmahněte. Základ ochuťte solí, mletou paprikou, kmínem, prolisovaným česnekem, vmíchejte rajčatový protlak a pod pokličkou za občasného promíchání duste zpočátku ve vlastní šťávě, pak mírně podlijte vodou a dále zvolna duste téměř doměkka. Nakonec přidejte pokrájenou papriku a oloupaná rajčata a ještě krátce poduste.

Doba přípravy: 20 minut. Doba pečení: 60 minut.


Další články

Pečený bůček s kostí chuťově doplní kyselé okurky a krajíc chleba.
Medová buchta na plech ve které jsou přidané rozinky.
Pečený bůček s medovou kůrčičkou pečeme 90 minut.
Nakládaný bůček nacháme proležet zabalený v alobalu.
Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Sůl kamenná tvoří velké krystaly.
Cuketový guláš recept na přípravu jídla.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Bramborový guláš s párkem duchutí prolisovaný česnek.
Hořčicovo medová omáčka s kysanou smetanu.
Selský bůček chutná s knedlíky.
Králík pečený na hořčici za průběžného podlévání vývarem.
Pikantní medová žebra marinujeme a grilujeme.

Guláš z bůčku s paprikou a rajčaty je recept na přípravu jídla, které umí zahřát i zasytit.

Bůček je relativně levné a cenově dobře dostupné maso prorostlé sádlem, které nalézá uplatnění jako základ pro přípravu celé řady jídel.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů