Na přípravu jídla podle receptu králík pečený na hořčici budeme potřebovat tyto suroviny:
500 g králičího masa, 4 stroužky česneku, 4 cibule, plnotučné hořčice, sůl, olej, masový vývar
Postup přípravy receptu:
Králičí maso očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme plnotučnou hořčicí a osolíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Na dno zapékací misky nakapeme několik kapek oleje a rozetřeme jej. Poté dno poklademe na tenké plátky pokrájeným česnekem a cibulí a přidáme hořčici potřené králičí maso. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova za podlévání masovým vývarem.
Jako příloha se ke králíkovi pečenému na hořčici hodí nejlépe bramborový knedlík.
Další články
Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Hovězí jazyk na smetaně chutná s bramborovou kaší.
Pečený brambor v alobalu s kouskem bylinkového másla.
Mangové pyré dochutíme tabascem a citronovou šťávou.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Sladkokyselá omáčka se hodí k masu.
Cuketový bramborák pečený v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem nechte chvilku odležet.
Francouzské brambory se zelím chuťově i vizuálně doplní sekaná pažitka.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Králík na smetaně ke kterému do pekáče přidáme pokrájenou slaninu.
Špenátová pomazánka je ozdobená nakrájenými vejci.
Králík pečený na hořčici se hodí k nasycení jedlíků, naplnění vyhládlého žaludku a umí i pohladit nos a jazyk svou vůní a chutí.