Oko

Avokádová salsa

Avokádo v kuchyni.

Na přípravu jídla avokádová salsa budeme potřebovat tyto suroviny:
2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 limetky, 1 rozdrcený malý stroužek česneku, 1 malá jemně nakrájená chilli paprička, sůl, mletý pepř, 4 rajčata, 1 červená cibule, 2 zralá avokáda, hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy receptu:
Olej a limetkovou šťávu prošleháme s česnekem, chilli papričkou, pepřem a solí. Rajčata nakrájíme na větší kousky a spolu s na tenké plátky nakrájenou červenou cibulí smícháme se zálivkou. Avokáda přepůlíme, odstraníme pecky a dužinu vydlabeme lžičkou. Nasekaný koriandr a avokádo přimícháme do rajčatové směsi.

Avokádovou salsu podáváme s nachos.


Další články

Pomazánka z uzeného tempehu chutná namazaná na pečivo.
Dušené sojové maso s mrkví a rýží jako vhodnou přílohou.
Grilovaný plněný žampion grilujeme 15 minut.
Avokádo má hruškový tvar a oříškovou chuť.
Avokádová pomazánka se podává na pečivu a s lístky bazalky.
Plněné avokádo vyzdobíme koriandrem.
Tempeh se zeleninou podáváme nejlépe s rýží.
Cuketový guláš s rýží nezahušťujeme.
Fenyklová pomazánka s bylinkami.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem a osolíme.
Grilované avokádo plněné salátem z quinoy nakonec osolíme a opepříme.
Avokádová omáčka na těstoviny ke kterým přidáme rozpůlená cherry rajčátka.

Avokádová salsa dokáže zaplnit břicha strávníků dobrým jídlem a jejich mysl dobrou náladou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů