Na přípravu jídla debrecínský guláš budeme potřebovat:
500 g vepřového masa, 1 cibuli, 200 g debrecínských párků, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3 stroužky česneku, 1 zelenou papriku, 2 rajčata, olej, sůl, pepř, vývar nebo vodu, 1 lžíci hladké mouky.
Postup přípravy: Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Poté zaprášíme sladkou mletou paprikou, zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme česnek, sůl a pepř. Rajčata spaříme ve vřelé vodě a oloupeme. Vybereme jadýrka a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i zelenou papriku a přidáme k masu. Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájené párky. Nakonec zahustíme moukou a povaříme.
Debrecínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Další články
Ražniči do trouby se podává s brambory.
Lákavě vonící vánoční cukroví košíčky plněné ořechovou náplní doplní po namazání horní části košíčků čokoládou a ozdobení slavnostní mlsání.
Přiměřeným způsobem zahuštěný cuketový guláš podáváme doplněný chlebem nebo uvařenou rýží jako přílohou.
Mezi gastronomickou veřejností známé hovězí maso na žampionech chutná doplněné rýží uvařenou doměkka, těstovinami nebo i knedlíkem.
Na talíři podávané grilované brambory se těsně před položením na gril zabalí do dvou plátků anglické slaniny.
Osmažené řízky z králíka tvoří pomyslnou výkladní skříň a chloubu jídelníčku.
Ověřeným způsobem připravené hovězí plátky s rýží se obvykle podávají naservírované na plochých talířích s kopečky uvařené rýže.
Na tradiční způsob připravená krémová pórková polévka nachází využití při svěžím stolování v prostředí kvetoucí přírody.
Francouzský král Ludvík XIV., známý jako Král slunce, proslul a zapsal se do historie svým výrokem: "Stát jsem já."
Vánoční plněné rohlíčky připravíme ze žloutkového těsta. Z obou konců namočíme plněné rohlíčky do čokolády.
Opadavý hloh obecný je trnitý keř, vysoký asi 2 metry, může se však vyvinou i jako strom.
Debrecínský guláš může zpestřit jídelníček.
Prolisovaným česnekem ochucený bramborový guláš s párkem se podává ještě zatepla doplněný pečivem.
Z brambor, sýru niva, smetany na vaření, zelené petrželky, česneku a bazalky připravené zapečené brambory s nivou rozjasní při servírování na talíři okažiky stolování.
Při přípravě se kovářské brambory pečou zhruba hodinu ve středně vyhřáté troubě, podáváme je jako přílohu.
Zapisuji recept na jídlo debrecínský guláš.