Na přípravu jídla salát s mangem budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 2 porce: 1 čerstvé mango, 2 červené cibule, 2 rajčata
Zálivka: 4 lžíce červeného vinného octa, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce drcených semen koriandru, 2 špetky soli, 2 špetky sušeného tymiánu, 2 špetky chilli
Postup přípravy receptu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky.
Ingredience na zálivku vložíme do malého hrnce a na mírném ohni mícháme, až se cukr rozpustí.
Ještě horkou zálivkou přelijeme na tenké kroužky nakrájenou cibuli a necháme na 30 minut odstát.
Mango oloupeme, nakrájejte na kostičky, vložíme do misky, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata (před nakrájením můžeme rajčata oloupat) a přilijeme odstátou cibuli i se zálivkou.
Salát dobře promícháme a můžeme ho servírovat.
Další články
Závin s pekingským zelím dozlatova upečeme.
Pomazánka z kozího sýra dochucená bylinkami.
Avokádová pomazánka se podává na pečivu a s lístky bazalky.
Červená řepa s kysaným zelím a najemno nakrájenou cibulí.
Cuketový salát s cibulí se hodí i na svačinu.
Slaný špenátový závin upečeme dozlatova.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Pekingské zelí s kuřecím masem nakonec dochutíme.
Cuketová polévka s bramborem je mixovaná do zhoustnutí.
Patizonový salát může být i součást zeleninového talíře.
Vařené kyselé zelí se špekem a nastrouhanými brambory.
Česneková polévka s bramborem do které vklepneme dvě vajíčka.
Salát z pekingského zelí se hodí jako příloha například k pečenému masu.
Pikantní cuketový salát zaváříme při 85 až 90 °C.
Salát s mangem se hodí k zasycení i naplnění prázdného žaludku.