Na přípravu jídla řezy s malinami budeme potřebovat tyto suroviny:
moučkový cukr, 2 bílé jogurty, 1 malinový jogurt, 400 g zakysané smetany, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 200 g malin (můžou být i mražené), 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřicího prášku do pečiva, 2 balení ztužovače šlehačky, 2 balení instantní želatiny, 2 lžíce kakaa, 400 ml 33% smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka
Postup přípravy receptu:
Mouku, vejce, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a olej smícháme a vypracujeme těsto, které nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Plech vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C a řezy upečeme dočervena.
Želé: Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem. Maliny smícháme s jogurty, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou a vmícháme vyšlehanou šlehačku. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a také vmícháme do připravovaného krému, který poté nalijeme na vychladlou buchtu a dáme je ztuhnout do chladu.
Další články
Třešňové řezy pečeme 25 minut.
Domácí meruňkový džem 10 až 15 minut povaříme.
Malinový koláč s pudinkem dáme do lednice.
Domácí malinový sirup nalijeme do lahví.
Malinový koláč s drobenkou necháme nakonec vychladnout.
Javorový sirup se připravuje ze zachycené mízy stromů.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Džem z rybízu a malin obrátíme nakonec dnem vzhůru.
Dýňový cheesecake z máslových sušenek.
Dýňové muffiny pečeme 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Malinový krém do dortu zvládne připravit i začátečník.
Tvarohovo malinový koláč při podávání pocukrujeme.
Malinový cheesecake dáme na alespoň hodinu do lednice ztuhnout.
Čokoládový koláč s malinami poprášíme cukrem.
Řezy s malinami ukrývají v sobě chuť a vůni horkého léta plného malin a dalších slaďoučkých plodů letních dní.