Na přípravu jídla malinový dort s mascarpone budeme potřebovat tyto suroviny:
400 g zmrazených malin, 8 vajec, 750 g mascarpone, 20 g vanilkového cukru, 160 g cukru krupice, 3 lžíce vlažné vody, 50 g cukru moučka, 160 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání 33 %, 1 jedlé želatiny v prášku, 100 g třtinového cukru, 200 ml horké vody, 150 g piškotů, čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu:
Vyšleháme si tuhý sníh z vaječných bílků. Vaječné žloutky vysmícháme se 3 lžícemi vody a oběma cukry do pěny. Po chvíli míchání přisypeme mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do 3 pečicím papírem vyložených forem a 10 až 12 minut pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C. Po vychladnutí všechny tři korpusy vyjmeme z forem a odstraníme pečicí papíry.
Mascarpone smícháme s cukrem moučka a smetanou. Cca 100 g malin vmícháme ručně.
Jeden korpus vložíme zpět na dno formy, jeho povrch potřeme přibližně třetinou připraveného krému, přiklopíme druhým korpusem a postup ještě jednou opakujeme. Poté dort po celém obvodu potřeme krémem. Vršek ozdobíme po obvodu krémem pomocí cukrářského sáčku. Necháme chvíli zatuhnout.
Mezitím si v hrnci zahřejeme maliny s třtinovým cukrem. Ve druhé misce smícháme želatinu v prášku s horkou vodou a přilijeme k malinám. Směs odstavíme z ohně, necháme částečně zatuhnout a nalijeme na povrch dortu. Obvod dortu dozdobíme piškoty a vršek posypeme nasekanou čokoládou.
Další články
Třešňové řezy pečeme 25 minut.
Cuketovou buchtu s tvarohem pečeme 35 až 40 minut.
Řezy s malinami dáme ztuhnout do chladna.
Domácí jahodový džem s kyselinou citronovou.
Malinové řezy s tvarohem dáme ztuhnout.
Malinový koláč s pudinkem dáme do lednice.
Dýňové muffiny pečeme 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Řezy s malinami a pudinkem nechte ztuhnout alespoň 2 hodiny.
Koláč s jablky a pudinkem pocukrujeme moučkovým cukrem.
Jogurtové řezy s malinami posypeme postrouhanými ledovými kaštany.
Dýňový cheesecake z máslových sušenek.
Malinový dort přelijeme červenou želatinou.
Javorový sirup se připravuje ze zachycené mízy stromů.
Vaječný pudink podáváme nejlépe ještě teplý.
Malinový dort s mascarpone ve svém sladkém nitru skrývají chuť a vůni horkého léta plného malin a dalších sladkých letních plodů.