Oko

Vaječný pudink

Recepty z mléka.

Na přípravu jídla vaječný pudink budeme potřebovat tyto suroviny:
300 ml polotučného mléka, 1 lusk vanilky (podélně rozpůlený), 3 žloutky ze slepičích vajec, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:
Mléko nalijem do hrnce se silnějším dnem, přidáme vanilkový lusk a zahříváme, až se mléko začne vařit. Poté hrnec odstavíme z plotny a vanilku necháme ještě 10 minut máčet.

Mezitím si v míse rozmícháme žloutky z vajec, cukr a kukuřičný škrob na hladký krém. Z mléka vyjmeme vanilkový lusk. Semínka můžeme vyškrábat zpět do mléka, aby byla vanilková příchuť intenzivnější. Teplé mléko nalijeme do žloutkového krému a rozmícháme. Směs nalijeme zpět do hrnce a při mírné teplotě ji za stálého míchání zvolna zahříváme, až začne směs v tenké vrstvě ulpívat na hřbetu vařečky. Pudink necháme přijít k varu a když zhoustne, odstavíme ho z plotny.

Vaječný pudink podáváme ještě teplý nebo ho necháme vychladnout.


Další články

Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Kynuté buchty s meruňkami vložíme do trouby a upečeme dozlatova.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Sladká mléčná rýže do které přidáme džem.
Krupicová kaše s plátkem másla.
Domácí pařížská šlehačka z kvalitního másla.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Kukuřičná kaše s meruňkami a rozpuštěným máslem.
Špenát s knedlíkem a masem ochutíme máslem.
Mléková polévka s těstovinami.
Vanilka pochází z Mexika.
Jak uskladnit jablka aby vydržela.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.

Vaječný pudink rozvoní při přípravě kuchyni svojí vůní. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů