Oko

Cibulové chutney

K čemu se hodí ocet.

Na přípravu jídla cibulové chutney budeme potřebovat tyto suroviny:
750 g červené cibule, 1 lžička čerstvého zázvoru, 2 chilli papričky, 100 ml červeného vína, 50 ml vinného octa z červeného vína, 3 lžíce balsamico octa, 150 až 200 g hnědého třtinového cukru

Postup přípravy receptu:
Na silnější kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané chilli papričky orestujeme za stálého míchání na rozpáleném oleji do tmavě zlatova. Poté vmícháme nastrouhaný zázvor, podlijeme vínem a ochutíme cukrem a vinným a balzamikovým octem. Směs opepříme, osolíme a za občasného míchání zvolna vaříme tak dlouho, až zhoustne.

Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme. Cibulové chutney uložíme v chladnu. Podáváme jej jako přílohu k masům a při přípravě rozmanitých pokrmů. Výborně chutná i v pomazánkách.


Další články

Domácí kondenzované mléko s vanilkovým cukrem a máslem.
Cuketová omáčka na špagety s rajským protlakem.
Sladkokyselá omáčka chutná k masu.
Dušený patizon s rajčaty podáváme posypaný bazalkou.
Sterilovaná rajčata se hodí kupříkladu na přípravu rajské polévky.
Špagety aglio olio s česnekem a petrželkou ozdobíme při podávání hoblinkami parmezánu.
Sůl kamenná vytváří v přírodě velké krystaly.
Třešňová omáčka chuťově doplní pečená masa.
Brambory s koprem a zeleninovým salátem jako přílohou.
Hořčicovo medová omáčka se hodí k těstovinám.
Cuketové čatní s rajčaty necháme vychladnout.
Cibulový džem uchováváme v chladničce.
Kopr v octu se hodí k přípravě polévek a omáček.
Medová cibule v balíčcích.

Cibulové chutney patří mezi recepty, na jejichž přípravu se hodí ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů