Oko

Medová cibule

Domácí marmelády a džemy.

Na přípravu jídla medová cibule budeme potřebovat tyto suroviny:
24 malých cibulí (celkem by měly vážit cca 1 kg), 180 g másla, 1 lžička kurkumy, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce octa, 8 lžic medu, petrželka na ozdobení, alobal

Postup přípravy:
Cibuli oloupeme. Rozpustíme máslo, přidáme kurkumu, mletý černý pepř, sůl, ocet a med.

Na čtvercový list alobalu klademe vždy 3 cibule a z alobalu vytvoříme nahoře otevřený balíček.

Do balíčků přidáme máslovou směs, balíčky uzavřeme a zhruba 20 minut grilujeme.

Medové cibule podáváme rozbalené.


Další články

Domácí jahodový džem nalijeme do čistých sklenic.
Rybíz černý roste roztroušeně.
Špička cibulová patří k větším druhům špiček.
Kdoulový džem do kterého přidáme drcený kardamom.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Rybízový džem necháme vychladnout.
Cibule pochází ze Střední Asie.
Cuketové pyré pečeme cca 30 minut.
Medová pomazánka obsahuje také nasekaná ořechová jádra.
Marmeláda z cukety a ostatních surovin.
Třešňová marmeláda se skladuje naplněná do sklenic.

Medová cibule zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů