Na přípravu jídla mangové pyré budeme potřebovat tyto suroviny:
500 g zralého manga, 1 velkou červenou papriku, 30 g nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce šťávy vymačkané z citronu, 1/2 - 1 lžičku tabasca
Postup přípravy receptu:
Mango oloupeme, dužinu nakrájejíme a rozmixujeme.
Červenou papriku nastrouháme a společně s nastrouhaným zázvorem přidáme k mangu.
Dochutíme tabascem a šťávou vymačkanou z citronu a necháme vychladit.
Další články
Smoothie z červené řepy rozředíme vodou.
Špenátové pyré zahustíme strouhankou a vejci.
Salát z pekingského zelí se hodí jako příloha například k pečenému masu.
Cuketový salát s cibulí se hodí i na svačinu.
Patizonový salát může být i součást zeleninového talíře.
Pikantní cuketový salát zaváříme při 85 až 90 °C.
Smoothie s mangem ozdobíme semínky maracuji.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Mandarinkové smoothie získá požadovanou konzistenci a chuť.
Jablečné pyré s pudinkem.
Salát s mangem do kterého přidáme nadrobno nakrájená rajčata.
Malinové pyré nalijeme do sklenic.
Cibulové chutney chutná také v pomazánkách.
Mangové chutney skladujeme ve sklenici.
Mangové pyré se hodí k nasycení, vychutnání exotické chuti ovoce i naplnění prázdného žaludku.