Oko

Mangové chutney

Mango.

Na přípravu jídla mangové chutney budeme potřebovat tyto suroviny:
2 větší zralá manga, cca 1 - 2 cm oloupaného zázvoru, půl lžičky mletého koriandru, 1 červená chilli paprička, půl lžičky turmeric, špetka skořice, 1/2 šálku bílého vinného octa, 1 šálek cukru krupice, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu:
Oloupaný a na malé kousky nakrájený zázvor, česnek, cibulku a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme koření a cca 1 minutu mícháme. Přidáme oloupaná a na kostky pokrájená manga, ocet, cukr, zamícháme a rychle uvedeme do varu. Poté teplotu stáhneme a pokračujeme další hodinu ve vaření. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

Mangové chutney skladujeme ve sklenici v ledničce nebo mrazáku.


Další články

Smoothie z červené řepy rozředíme vodou.
Salát z pekingského zelí se hodí jako příloha například k pečenému masu.
Pikantní cuketový salát zaváříme při 85 až 90 °C.
Smoothie s mangem ozdobíme semínky maracuji.
Mandarinkové smoothie získá požadovanou konzistenci a chuť.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Česneková polévka s bramborem do které vklepneme dvě vajíčka.
Salát s mangem do kterého přidáme nadrobno nakrájená rajčata.
Červená řepa s kysaným zelím a najemno nakrájenou cibulí.
Patizonový salát může být i součást zeleninového talíře.
Cibulové chutney chutná také v pomazánkách.
Cuketový salát s cibulí se hodí i na svačinu.
Pekingské zelí s kuřecím masem nakonec dochutíme.
Vařené kyselé zelí se špekem a nastrouhanými brambory.

Mangové chutney se hodí k nasycení, vychutnání exotické chuti ovoce i naplnění prázdného žaludku.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů