Na přípravu jídla avokádový salát budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 2 porce: 1 avokádo, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, sůl, petrželka, jarní cibulka, 2 lžíce citronové šťávy, koření, 5 cherry rajčat, 1 lžička balzamikového octa
Postup přípravy receptu:
Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a potřeme citronovou šťávou. Dužinu avokáda nakrájíme na kousky a lžící vybereme do misky.
Petrželovou nať, jarní cibulku a červenou papriku nakrajíme na drobno, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny a česnek protlačíme. Všecko smícháme v misce.
V hrnku si připravíme nálev smícháním citronové šťávy, balsamikového octa, soli a mletého koření.
Vše dobře promícháme a dochutíme.
Další články
Italské bazalkové pesto zalijeme olejem z oliv.
Plněné avokádo vyzdobíme koriandrem.
Bramborový salát s červenou řepou, petrželkou a vařenými vejci.
Špenátové pesto se používá při přípravě majonézových dipů.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Avokádové guacamole posypeme kořením fajitas.
Cuketové pesto podle chuti nakonec dosolíme.
Avokádové pesto se hodí k těstovinám.
Avokádová pomazánka se podává na pečivu a s lístky bazalky.
Fenyklová pomazánka s bylinkami.
Avokádová omáčka na těstoviny ke kterým přidáme rozpůlená cherry rajčátka.
Avokádový dip dochutíme a promícháme.
Patizonový salát pokapeme citronovou šťávou.
Avokádový salát dokáže zaplnit břicha strávníků dobrým jídlem a jejich mysl dobrou náladou.