Na přípravu jídla avokádové guacamole budeme potřebovat tyto suroviny:
3 zralá měkká avokáda, 1/2 oranžové papriky, 1/2 žluté papriky, rajče, menší červená cibule, 2 lžíce zakysané smetany (tučnější), 2 lžíce bílého jogurtu, pepř bílý, sůl, stroužek česneku, koření fajitas, 2 kapky citronové šťávy
Postup přípravy receptu:
Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky, vydlabeme dužinu, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez hrudek.
Přidáme na drobné a velmi jemné kostičky nakrájené papriky, rajče (bez peciček a tekutého vnitřku) a červenou cibuli.
Promícháme, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, jemně posypeme kořením fajitas (nemusí být, avšak zvýrazní chuť výsledného guacamole). Uložíme do chladu a necháme vychladit.
Další články
Pomazánka z uzeného tempehu chutná namazaná na pečivo.
Avokádová salsa chutná s nachos.
Avokádová omáčka na těstoviny ke kterým přidáme rozpůlená cherry rajčátka.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Dušené sojové maso s mrkví a rýží jako vhodnou přílohou.
Avokádové smoothie do kterého můžeme přidat pár kostek ledu.
Dušené kysané zelí dochutíme octem, cukrem a osolíme.
Smoothie z červené řepy zředíme vodou.
Avokádo má hruškový tvar a oříškovou chuť.
Fenyklová pomazánka s bylinkami.
Plněné avokádo vyzdobíme koriandrem.
Avokádová pomazánka se podává na pečivu a s lístky bazalky.
Mandarinkové smoothie získá požadovanou konzistenci.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Avokádové guacamole dokáže zaplnit břicha strávníků dobrým jídlem a jejich mysl dobrou náladou.