Na přípravu jídla podle receptu pečený bůček s kostí budeme potřebovat tyto suroviny:
750 g bůčku (s kostí a kůží), kmín, sůl, mletá paprika (nemusí být), 2-3 stroužky česneku, 1 cibule
chléb, kyselé okurky a kečup nebo hořčice na podávání
Postup přípravy receptu:
Omytý bůček osušíme a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízneme do mřížky. Bůček ze všech stran osolíme a okmínujeme. Můžeme ho rovněž posypat paprikou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Bůček vložíme kůží dolů do pekáče, trošku podlijeme vodou, přidáme cibuli a česnek. Vložíme do trouby vyhřáté na 160-180 °C a hodinu a půl pečeme. Po půlhodině pečení bůček otočíme kůží nahoru. Během pečení nezapomeneme podlévat. Po upečení necháme maso zchladnout a nakrájíme jej.
Pečený bůček s kostí podáváme s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a kečupem nebo hořčicí.
Další články
Pečený bůček s medovou kůrčičkou pečeme 90 minut.
Americké fazole dochutíme kečupem.
Polévka z kachních kostí se doplní sekanou pažitkou.
Hořčicovo medová omáčka s kysanou smetanu.
Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Americké cookies pečeme cca 20 minut.
Králík pečený na hořčici za průběžného podlévání vývarem.
Banánová polévka z mléka.
Banánová bábovka potřená mlékem.
Brambor pečený v alobalu s kouskem bylinkového másla.
Medová buchta na plech ve které jsou přidané rozinky.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Pikantní medová žebra marinujeme a grilujeme.
Americký jogurt podáváme ještě teplý.
Pečený bůček s kostí je recept na přípravu jídla, které zahřeje i zasytí.
Bůček je poměrně levné maso prorostlé sádlem stojící u základu mnoha lahůdek.