Oko

Avokádový tatarák

Avokádo v kuchyni.

Na přípravu jídla avokádový tatarák budeme potřebovat tyto suroviny:
2 zralá avokáda, 1/4 limetky, 1 malá červená cibule nebo šalotka, 3 sušená rajčata, 1 lžíce kaparů, 1 lžička dijonské hořčice, chilli paprička (malý kousek), mletý pepř, sůl
bagetky k podávání

Postup přípravy receptu:
Obě avokáda vypeckujeme, vydlabeme dužinu, nakrájíme ji na drobné kostičky a zakápneme šťávou vymačkanou z limetky a promícháme.

Sušená rajčata, kapary a chilli papričku nadrobno nakrájíme a přidáme ke směsi. Nakonec přimícháme i dijonskou hořčici a dle chuti opepříme a osolíme.

Avokádový tatarák podáváme nejlépe na rukolovém základu a opečených bagetkách.


Další články

Italské bazalkové pesto zalijeme olejem z oliv.
Plněné avokádo vyzdobíme koriandrem.
Bramborový salát s červenou řepou, petrželkou a vařenými vejci.
Avokádový salát dobře promícháme.
Patizonový salát pokapeme citronovou šťávou.
Avokádové pesto se hodí k těstovinám.
Špenátové pesto se používá při přípravě majonézových dipů.
Cuketová pomazánka získá říz díky chilli papričkám.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Avokádový toast s majonézou.
Cuketové pesto podle chuti nakonec dosolíme.
Avokádová pomazánka se podává na pečivu a s lístky bazalky.
Tatarák z cukety se maže na topinky.
Avokádový dip dochutíme a promícháme.

Avokádový tatarák plní břicha a žaludky strávníků dobrým jídlem a jejich mysl dobrou náladou.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů