Na přípravu jídla podle receptu zapečené gnocchi s kuřecím masem, smetanou a nivou budeme potřebovat: gnocchi, kuřecí maso, olivový olej, smetanu ke šlehání, sůl, sýr niva, červenou cibuli.
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát.
Sýr niva na jemno nastrouháme.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka.
V pánvi si rozehřejeme olej, na kterém kuřecí kousky ze všech stran orestujeme. Odstavíme ze sporáku.
Orestovsné maso vytáhneme a na zbytku tuku si orestujeme cibuli.
Do olejem vymazaní zapékací mísy nebo pekáčku poklademe kuřecí maso, na něj cibuli a na ni gnocchi. Zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme nastrouhaným sýrem niva.
Přikryté dáme zapéct do trouby na cca 180. Délka zapékání záleží na troubě a na tom, jestli chceme mít smetanu tekutější nebo hustší.
Další články
Zhruba půl hodiny zapečené brambory doplní okurkovým salátem.
Děrovanou naběračkou z vařící vody vylovené gnocchi přelijeme troškou rozpuštěného másla.
Doma připravené špecle s kuřecím masem přijdou vhod také při podzimním a zimním pohoštění.
V talíři podávané zapečené brambory s nivou se nechají trochu zchladnout a doplní je zeleninový salát.
Důkladně ve větším hrnci provařená koprová omáčka s hovězím masem tvoří položku jídelního menu.
Nástroje závitníky se používají k řezání vnitřních závitů.
Zapečené gnocchi s kuřecím masem, smetanou a nivou vnáší do jídelen inspiraci.
Pečená kuřecí roláda se podává nakrájená na jednotlivé úzké plátky.
Slaně chutnající gnocchi se sýrovou omáčkou, do které přidáme trochu smetany.
Ze mraženého nebo případně i čerstvého listového špenátu připravené gnocchi se špenátem mají typickou chuť.
Šlehačkou zalité kuřecí nudličky s nivou se vaří a doplní je těstoviny.
Při přípravě se zapečené brambory s mletým masem dochutí posypáním nastrouhaným sýre a podávají se doplněné o zeleninový salát.
Na přípravu poměrně jednoduché gnocchi se slaninou se posypou při servírování petrželkou.
Popisuji recept na zapečené gnocchi s kuřecím masem, smetanou a nivou.