Na přípravu jídla špagety carbonara se smetanou budeme potřebovat:
Množství na 1 porci: 1/5 balení špaget, 40 g anglické slaniny, 1/3 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, špetka mletého pepře, špetka parmezánu, 1/5 kelímku smetany, 1 vejce
Postup přípravy:
Špagety si uvaříme podle návodu. V misce smícháme vejce se smetanou, mletým pepřem a lehce osolíme. Na vedlejší pánvi dáme smažit slaninu a přidáme k ní česnek. Přidáme uvařené špagety, chvíli osmahneme a zalijeme směsí smetany a vejce. Ihned stáhneme z plamene a podáváme posypané parmezánem a bazalkou.
Špagety carbonara se smetanou jsou jednoduché a velmi rychlé jídlo.
Další články
Červený pepř má nasládlou chuť.
Sýr rokfór pochází z francouzské vesnice Roquefort-sur-Soulzon.
Cuketová polévka se smetanou a cibulí.
Špenátová polévka se smetanou ozdobená.
Cibule pochází patrně ze Střední Asie.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Jak chovat morče a jaké jsou jeho nároky na prostor a potravu.
Červená řepa obsahuje hojně antioxidanty.
Zeleninové rizoto se špenátem který můžeme do rizota zamíchat.
Patizonový salát stačí pokapat citronovou šťávou.
Špenátová omáčka na špagety do které přidáme smetanu.
Cuketová omáčka na špagety
Špagety carbonara se smetanou jsou recept na klasickou italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou, který zaplní stůl radostí ze své svěží italské chuti.
Pokud nemáte dostatek času, právě tyto špagety můžete rychle servírovat ať už na oběd nebo na večeři.