Oko

Pečený králík na zelenině recept

Králík a recepty z něj.

Na přípravu jídla podle receptu pečený králík na zelenině budeme potřebovat tyto suroviny:
1 králík, 500 g uzeného bůčku, 3 cibule, 3 řapíky řapíkatého celeru, 1 fenykl, sůl, 1 palička česneku, drcený kmín, po 6 kuličkách nového koření, 3 bobkové listy, jalovce a pepře, po 2 snítkách tymiánu a rozmarýnu

Postup přípravy receptu:
Králíka omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bůčkem, zbytek bůčku pokrájíme na plátky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Koření vložíme do moždíře a rozmačkáme.

Do pekáče vložíme zeleninu, králíka a bůček a posypeme solí a kořením. Podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do trouby předem vyhřáté na 250 °C, ve které pečeme cca 30 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme za občasného podlévání.


Další články

Králík na bazalce s patizonem chutná zjemněný máslem.
Sladkokyselá omáčka se hodí k masu.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Malinový dort s mascarpone posypeme nasekanou čokoládou.
Mangové pyré dochutíme tabascem a citronovou šťávou.
Králík na smetaně ke kterému do pekáče přidáme pokrájenou slaninu.
Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem nechte chvilku odležet.
Špenátová pomazánka je ozdobená nakrájenými vejci.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Třešňová omáčka doplní chuťově pečená masa.
Hovězí jazyk na smetaně chutná s bramborovou kaší.
Jablečné pyré s pudinkem.
Malinové pyré nalijeme do sklenic.
Mangová omáčka s kuřecím vývarem.

Pečený králík na zelenině se hodí k nasycení, naplnění vyhládlého žaludku a tento recept umí i pohladit svou vůní a chutí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů