Na přípravu jídla pomazánka z manga budeme potřebovat tyto suroviny:
10 dkg libovolné uzeniny, 1/2 kelímku krémové pomazánky vita star (bez příchuti), 1/2 zralejšího manga, 1 sýr Camembert (s bílou plísní - měkčí), 1/2 červené kapie, 2 jarní cibulky (i s natí), 2 stroužky česneku, 4 lístky čerstvé bazalky, troška mletého černého pepře, troška soli, několik lístků bazalky (na ozdobu)
Postup přípravy receptu:
Mango rozpůlíme, odstraníme z něj pecku, oloupeme slupku a pomocí vidličky rozmačkáme v misce.
Sýr s plísní Camembert také rozmačkáme pomocí vidličky.
2 jarní cibulky i s natí a 1/2 kapie nadrobno nakrájíme.
Uzeninu nastrouháme na hrubším struhadle.
Oba stroužky česneku oloupeme, prolisujeme, přidáme 1/2 kelímku krémové pomazánky, nadrobno posekané lístky bazalky dochutíme dle své chuti pepřem a solí a vše důkladně promícháme. Podáváme nejlépe s bílým pečivem.
Další články
Mangový dort necháme nakonec alespoň 10 hodin odležet.
Mangové pyré dochutíme tabascem a citronovou šťávou.
Špenátová pomazánka je ozdobená nakrájenými vejci.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Jablečné pyré s pudinkem.
Mangové chutney skladujeme ve sklenici.
Mandarinkové smoothie získá požadovanou konzistenci a chuť.
Malinové pyré nalijeme do sklenic.
Malinový dort s mascarpone posypeme nasekanou čokoládou.
Třešňová omáčka doplní chuťově pečená masa.
Mangová omáčka s kuřecím vývarem.
Cuketová pomazánka na topinky ve sklenicích.
Sladkokyselá omáčka se hodí k masu.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Pomazánka z manga se hodí k nasycení, vychutnání chuti exotického ovoce i naplnění vyhládlého žaludku.