Na přípravu jídla bramborová polévka se zeleninou budeme potřebovat:
5 brambor, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, olej nebo tuk, 1 smetana, 1 vaječný žloutek, sůl, mletý pepř, petrželka
Postup přípravy:
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemné nudličky a společně s nadrobno nakrájenou cibulkou osmahneme na rozpáleném tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl, opepříme mletým pepřem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Do horké hotové bramborové polévky zašleháme smetanu s rozmíchaným vaječným žloutkem. Prohřejeme, již nevaříme a při podávání ozdobíme polévku petrželkou.
Další články
Bramborová buchta, dáme vzejít droždí...
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Bramborová kaše je příloha k jídlům.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Bramborová pomazánka
Bramborová polévka se zeleninou je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.