Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.
Na přípravu jídla čočková polévka s klobásou budeme potřebovat následující suroviny:
200 g čočky, 2 nohy klobásy, 1 cibuli, 100 g másla, 2 mrkve, 1 petržel, 2 brambory, celer, 4 stroužky česneku, majoránku, petrželku, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku drceného kmínu, 60 g másla, sůl, mletý pepř
Postup přípravy receptu: Den předem si čočku namočíme a druhý den vyměníme vodu a čočku uvaříme podle návodu.
V hrnci si zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli na rozpáleném másle, přidáme zeleninu, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Poté přidáme uvařenou čočku, brambory, na plátky nakrájenou klobásu, koření, sůl a bylinky a vaříme dalších 20 minut.
Nakonec do čočkové polévky s klobásou přidáme česnek a zahustíme ji podle potřeby připravenou máslovou jíškou a ještě krátce povaříme.
Další recepty
Hotová zelňačka s klobásou a bramborem se může i zjemnit kysanou smetanou.
Jemná frankfurtská polévka s párkem se doplní bramborem.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme jen zvolna v troubě.
Německý eintopf získá kašovitou konzistenci.
Nakrájené kuřecí maso s bramborem v alobalu se ogriluje.
Vařené špagety s fazolemi a slaninou.
Čočková polévka se zeleninou a brambory.
Čočková polévka se připravuje z uvařené čočky.
Nastrouhaná červená řepa se zakysanou smetanou se důkladně promíchá.
Příliš hustá čočková polévka z červené čočky se může i zředit mlékem.
Uvařená frankfurtská polévka s bramborem se dochutí polévkovým kořením.
Mochna husí tvoří husté porosty.
Čočková polévka s klobásou umí předvést, co dokáže na talíři vykouzlit za chutné překvapení.
Recepty:
Silná a hustá frankfurtská polévka se podává s chlebem.
Nastrouhaným sýrem posypané francouzské brambory se smetanou pomalu pečeme asi 1 hodinu.
Z rajčat a protlaku připravená hustá rajčatová polévka se nechá provařit.