V nákupních centrech si můžeme vybírat z dlouhých regálů plných nejrůznějších druhů sýra. Pro alespoň základní přehled je zde malý slovníček sýrů s krátkým povídáním o jednotlivých druzích.
V krátkém přehledu najdete charakteristiky typických druhů sýrů a základní údaje, jak sýr zpracovat, případně jaký druh vína k němu podávat.
Druhy sýrů:
Další články
Jarní kvetoucí rostliny se objevují s příchodem jara.
Tvrz Draheničky je využívána pro zemědělské účely.
Sfalerit je nazývaný také blejno zinkové.
Nártoun filipínský obývá primární i sekundární lesy.
Podzemní města Kaymakli a Derinkuyu byla vyhloubena v podzemí Kappadokie.
Nízkotlaké pneumatiky pro zemědělské stroje snižují tlak na půdu.
Šikmá věž v Pise byla postavena jako zvonice chrámu.
Indiánské město Cahokia leží v údolí řeky Mississippi.
Město Phnompenh v Thajsku.
Orsej jarní se může pochlubit velmi rychlým vývojem.
Americký miniaturní kůň je výsledek šlechtitelské práce.
Město Teotihuacán bylo domovem mnoha řemeslníků.
Hora Fuji se vyznačuje kuželovitým tvarem.
Město Sankt Peterburg bylo založeno v době vrcholu moci dynastie Romanovců.
Druhy sýrů, kterých se na celém světě vyrábí stovky typů. Sýr se požívá syrový, pečený, vařený, uzený, smažený, samotný nebo případně s různými přílohami.