Kopr vonný a recepty s koprem.
Na přípravu česnekového oleje podle tohoto receptu budeme potřebovat následující suroviny:
palici česneku, 2-3 sušené chilli papričky, olej (olivový)
Postup přípravy receptu:
Česnekový olej je nejlepší připravovat za tepla. Olej necháme ohřát na asi 100 °C, poté do něj vložíme oloupané stroužky česneku (pokud máme rádi ostřejší, přidáme i sušené cilli papričky) a počkáme 3 minuty. Poté ztlumíme plamen a česnek necháme v teplém oleji luhovat dalších deset minut. Pak olej odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté česnekový olej naplníme do lahve.
Česnekový olej se hodí k masům, grilované zelenině, na topinky nebo jako přísada do dresingů.
Další články
Okurkový salát s koprem vložíme do lednice.
Éowyn, hrdinka z Pelennorských polí, se vdala za Faramira, správce Gondoru a knížete Ithilienu.
Pikantní cuketový salát zaváříme při 85-90 °C.
Na česnekový festival Buchlovice se sjíždějí lidé ze širokého okolí.
Nakládaný kopr sterilizujeme.
Kopr v octu naložený.
Avokádové pesto se hodí také k rýžovým nudlím.
Chutná česneková polévka s bramborem do které vklepneme dvě vajíčka.
Cuketová omáčka na špagety se uchovává zavíčkovaná ve sklenicích.
Paprikový salát ochucuje lžíce majonézy.
Bazalkové pesto uložíme do chladu.
Koprová omáčka se připravuje z čerstvého kopru.
Koprová omáčka s vejcem chutná s bramborem či knedlíkem jako přílohou.
Česnekový olej se rozvoní charakteristickou vůní. Česnek je aromatická bylina, která se v kuchyni používá odedávna.
Jiné recepty:
Zapečený špenát s hovězím masem, které nakrájejte na plátky.
Naložený česnek v octu se hodí například k masu.
Svítek ke koprové omáčce by měl být měkký a nadýchaný.