Oko

Česnekový olej recept

Kopr vonný a recepty s koprem.

Na přípravu česnekového oleje podle tohoto receptu budeme potřebovat následující suroviny:
palici česneku, 2-3 sušené chilli papričky, olej (olivový)

Postup přípravy receptu:
Česnekový olej je nejlepší připravovat za tepla. Olej necháme ohřát na asi 100 °C, poté do něj vložíme oloupané stroužky česneku (pokud máme rádi ostřejší, přidáme i sušené cilli papričky) a počkáme 3 minuty. Poté ztlumíme plamen a česnek necháme v teplém oleji luhovat dalších deset minut. Pak olej odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté česnekový olej naplníme do lahve.

Česnekový olej se hodí k masům, grilované zelenině, na topinky nebo jako přísada do dresingů.


Další články

Okurkový salát s koprem vložíme do lednice.

Éowyn, hrdinka z Pelennorských polí, se vdala za Faramira, správce Gondoru a knížete Ithilienu.

Pikantní cuketový salát zaváříme při 85-90 °C.

Na česnekový festival Buchlovice se sjíždějí lidé ze širokého okolí.

Nakládaný kopr sterilizujeme.

Kopr v octu naložený.

Avokádové pesto se hodí také k rýžovým nudlím.

Chutná česneková polévka s bramborem do které vklepneme dvě vajíčka.

Cuketová omáčka na špagety se uchovává zavíčkovaná ve sklenicích.

Paprikový salát ochucuje lžíce majonézy.

Bazalkové pesto uložíme do chladu.

Koprová omáčka se připravuje z čerstvého kopru.

Koprová omáčka s vejcem chutná s bramborem či knedlíkem jako přílohou.

Česnekový olej se rozvoní charakteristickou vůní. Česnek je aromatická bylina, která se v kuchyni používá odedávna.

Jiné recepty:

Zapečený špenát s hovězím masem, které nakrájejte na plátky.

Naložený česnek v octu se hodí například k masu.

Svítek ke koprové omáčce by měl být měkký a nadýchaný.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů