Na přípravu jídla podle receptu zapečené kedlubny se sýrem budeme potřebovat následující suroviny:
Množství na 4 porce: 1 kedluben gigant, 50 g zakysané smetany, 50 g sladké smetany nebo šlehačky, 2 vejce, pažitka, petrželka, 1 stroužek česneku, kopr, sůl, mletý pepř, 10-20 dkg tvrdého sýra, olej nebo jiný vhodný tuk
Postup přípravy receptu:
Kedluben nakrájíme na silnější plátky a v osolené vodě je povaříme do poloměkka.
Zapékací misku vytřeme olejem nebo jiným tukem. Poté na dno olejem vytřené zapékací misky poklademe polovinu kedlubnových plátků, na ně navrstvíme vrstvu sýra a zbylé kedlubnové plátky.
Vše zalijeme rozšlehanou směsí z obou smetan, vajíček, utřeného česneku, posekaných bylinek, mletého pepře a soli.
Dáme zapéct na cca 25 až 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
Další články
Francouzské brambory s kuřecím masem zapečeme při teplotě 180 °C.
Cuketový koláč se sýrem se doplní kolečky nakrájeného pórku.
Cuketové karbanátky se sýrem se podávají s bramborovou kaší.
Francouzské brambory se smetanou pečeme asi 1 hodinu.
Kedlubnové placičky smažíme v rozpáleném oleji.
Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami osmažíme dozlatova v oleji.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Dušený špenát s vejcem se může podávat s vařenými brambory.
Dušený kedluben s mrkví chutná s chlebem.
Dušené kysané zelí dochutíme přísadami.
Cuketové placičky se sýrem a přidanou trochou strouhanky.
České dušené zelí zaprášíme nakonec hladkou moukou.
Zapečené kedlubny se sýrem jsou jídlo, při jehož přípravě nalézá uplatnění kedluben. Recept na zapečené kedlubny se sýrem rozehraje v kuchyni a jídelně paletu chutí z domácí zeleninové zahrádky.
Jiné recepty:
Kedlubnové brambory do kterých dáme prohřát pokrájenou uzeninu.
Zapečené cukety s nivou pokapeme před zapečením olejem.
Patizonové placičky chutnají s vařenými bramborami.