Oko

Černá vejce

Černá vejce
Černá vejce. Obrázek: Wikipedia, autor: Opponent.

Černá vejce jsou lahůdka čínské kuchyně. Jsou to slepičí nebo kachní vejce konzervovaná fermentací. Syrová vejce se nakládají na několik měsíců do směsi popela, vápna, rýžových slupek a slaného roztoku nebo cukru a vody. Bílek a žloutek tím zhoustnou, získají rybí příchuť a změní barvu. Skořápka černých vajec změkne.


Další články

Bugatti Type 35 oslavil sportovní premiéru na Velké ceně Francie.
Octová matka tvoří gelovitou hmotu.
Kapverdské ostrovy tvoří 15 ostrovů.
Havajské ostrovy bývají nazývána pozemský ráj.
Ostrov Sentosa je určený pro volný čas.
Křepelčí vejce je menší než slepičí.
Cornwall, Anglie leží na jihozápadním konci Anglie.
Bugatti Veyron EB 16.4 pohání motor o výkonu 1001 koní.
Palác Topkapi vzbuzuje představivost.
Smažená křepelčí vejce podáváme za studena.
Cookovy ostrovy umí okouzlit svou nedotčenou krásou.
Martinický palác Praha ukrývá pět nádvoří.
Palác Dolmabahce nechal na břehu Bosporské úžiny postavit osmanský sultán Abdülmecid I.
Octová zálivka s pepřem a hořčicí.

Černá vejce se obvykle podávají jako předkrm, buď samotná se sojovou omáčkou a zázvorem nebo jako součást zeleninových salátů.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů