Na přípravu jídla salát ze zelených fazolek budeme potřebovat tyto suroviny:
500 g zelených fazolek, 1 cibule, sůl, ocet, mletý pepř, 1 dcl stolního oleje
Postup přípravy receptu:
Zelené fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na malé kousky a v osolené vodě je do měkka uvaříme. Když jsou zelené fazolky uvařené, vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout.
Do vychladlých fazolek přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, olej, ocet, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet.
Další články
Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Červená řepa s kysaným zelím a nastrouhaným křenem.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
Zelná polévka ze sladkého zelí dochutíme majoránkou.
Paprikový salát nemusíme solit.
Okurky rychlokvašky dáme na 24 hodin odležet.
Moravské dušené zelí získá kašovitou konzistenci.
Medová cibule v balíčcích.
Dušené kysané zelí dochutíme cukrem, octem a solí.
Jednoduchý dressing osolíme a ochutíme.
Bramborový salát s červenou řepou a vařenými vejci.
Hříbky v octě se hodí jako příloha.
Boršč s červenou řepou ozdobíme kopečkem kysané smetany.
České dušené zelí zaprášíme hladkou moukou.
Salát ze zelených fazolek patří mezi recepty, na jejichž přípravu se využije ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.