Na přípravu jídla octová zálivka budeme potřebovat tyto suroviny:
4 polévkové lžičky červeného vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice, 175 ml rostlinného oleje, 3 větvičky čerstvého estragonu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře
Postup přípravy receptu:
Do misky dáme ocet, sůl, pepř, hořčici a metličkou důkladně vyšleháme. Tenkým pramínkem přiléváme olej, přičemž nepřestáváme míchat. Do zálivky vmícháme nasekaný estragon a podle chuti opepříme.
Další články
Červená řepa se zakysanou smetanou ze které připravíme dresing.
Cuketový salát s cibulí se hodí i jako svačina.
Sterilovaná rajčata se hodí kupříkladu na přípravu rajské polévky.
Tlačenka s cibulí a octem se jí s chlebem.
Kopr v octu se hodí k přípravě polévek a omáček.
Bramboračka s hlívou ústřičnou se podává posypaná zelenou petrželkou.
Cibulový džem uchováváme v chladničce.
Medová cibule v balíčcích.
Červená řepa s balzamikovým octem můžeme podávat i jako samostatný salát.
Sterilovaná cuketa s paprikou a cibulí zalitá nálevem.
Cuketová omáčka na špagety s rajským protlakem.
Červená řepa s kysaným zelím a nastrouhaným křenem.
Boršč s červenou řepou ozdobíme kopečkem kysané smetany.
Hříbky v octě se hodí jako příloha.
Octová zálivka patří mezi recepty, na jejichž přípravu se hodí ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.