Jaké se používají různé druhy grilů.
Na přípravu jídla grilované kuře budeme potřebovat tyto suroviny:
1 celé kuře vážící 1350 až 1800 gramů, 60 ml kokosového mléka, 1 lžička tmavého cukru, 2 lžíce červené kari pasty, mletý pepř, sůl
Postup přípravy receptu:
Kuře omyjeme, osušíme, přestřihneme podél páteře nůžkami na drůbež, obrátíme a přitlačíme dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo.
Připravíme si marinádu. Kokosové mléko smícháme s kari pastou a cukrem a takto připravenu marinádou potřeme celé kuře. Marinádou potřené kuře nechte cca 15 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Poté kuře osolíme a opepříme, položíme na gril kůží dolů a přikryjeme jej alobalem. Takto jej grilujeme cca 10 minut, poté kuře obrátíme, opět přikryjeme alobalem a grilujeme přibližně dalších 20 minut, až bude kuře hotové.
Další články
Grilované brambory 15 minut grilujte.
Sůl kamenná vytváří v přírodě velké krystaly.
Červená řepa pečená v alobalu se peče nakrájená na plátky.
Brambory s tvarohem a kyselým mlékem.
Grilovaná hovězí žebra podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.
Grilované batáty s chilli doměkka upečeme.
Francouzské brambory s kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na chleba.
Grilovaná vepřová játra obložíme kolečky syrové cibule a hořčice.
Grilovaná kuřecí křídla necháme marinovat.
Vepřová játra na patizonu, rajčatech, paprikách a cuketě necháme podusit doměkka.
Zapečený patizon s hermelínem podáváme s bramborem.
Olivového oleje užívají kuchyně středomoří.
Kuře tikka masala je oblíbené jídlo.
Grilované kuře patří mezi recepty připravované na grilu. Pozvěte gril a grilovaná jídla do své kuchyně.