Oko

Poctivá slepičí polévka recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla poctivá slepičí polévka budeme potřebovat tyto suroviny:
1 celá slepice, celer, petržel, mrkev, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 4 kuličky celého pepře, sůl, jarní cibulka, nudle

Postup přípravy receptu:
Slepici důkladně očistíme a naporcujeme.

Do hrnce nalijeme studenou vodu a vložíme jednotlivé díly, na které jsme slepici naporcovali.

Hrnec dáme na plotnu a na malém plameni táhneme vývar k bodu varu.

Jakmile se začne na povrchu vývaru srážet bílkovina, odstraníme ji a vložíme na větší kusy pokrájenou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev), kuličky nového koření, bobkové listy, kuličky pepře a osolíme.

Pokračujeme ve vaření tak, aby vývar jen probublával v zakrytém hrnci.

Když je slepice uvařena (dle stáří slepice cca 2 hodiny), vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájené maso ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle.

Pomalu vaříme do změknutí nudlí a můžeme podávat.


Další články

Zelňačka s uzeným masem a brambory.
Pikantní čočkový hrnec s chilli.
Krémová pórková polévka chutná s čerstvou houskou nebo chlebem.
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Domácí polévka s játrovými knedlíčky do kterých použijeme také strouhanku.
Bavorský eintopf se vaří z uzeného masa a brambor.
Cibuli obsahují mnohá jídla.
Křepelčí vejce na tvrdo vaříme 3 až 5 minut.
Pečené brambory v troubě podáváme nejlépe se sklenicí mléka.
Brokolicovou polévku se smetanou ozdobíme krutony.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné podáváme s pečivem jako přílohou.
Francouzské brambory se smetanou vrstvíme.
Falešná želví polévka do které vlijeme vejce.
Domácí pařížská šlehačka z mixeru.

Poctivá slepičí polévka je v misce či na talíři plná typické chuti. Pozvěte do své kuchyně polévky, které chutnají jako hlavní jídlo i součást několika chodů.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů