Oko

Gulášová polévka recept

Polévka se hodí jako hlavní jídlo i první chod.

Na přípravu jídla gulášová polévka budeme potřebovat následující suroviny:
hovězí maso (kližka, přední), brambory, cibuli, sádlo, hladkou mouku na jíšku, česnek, majoránku, sůl, pepř, kmín, sladkou červenou mletou papriku.

Postup přípravy receptu: Na kostičky nakrájenou cibuli dáme na rozpálený omastek. Mícháme, až je cibulka hnědá. Přidáme nadrobno nakrájené hovězí maso, opečeme, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, zamícháme a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření. Když už je maso skoro měkké, přidáme jíšku (nejlepší je ze sádla a hladké mouky). Ke konci přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a rozetřený česnek.


Další recepty

Lahodná domácí gulášová polévka se zahustí moukou rozmíchanou v malém množství vody.

Z hustšího těstíčka tvořené cuketové placičky s mrkví osmažíme na rozpáleném oleji.

Majoránkou dochucená gulášová polévka z hlívy ústřičné chutná nejlépe s pečivem.

Zelenou petrželkou posypanou bramboračku s hlívou ústřičnou dosolíme a dopepříme, jak je potřeba.

Z brambor vařená bramboračka s houbami se doplní rozšlehaným vejcem.

Rychlou cuketu na kari podáváme s rýží jako vhodnou přílohou.

Uvařené rýžové nudle se zeleninou posypeme nasekanými kešu oříšky.

Uvařená květáková polévka s krupicí se nakonec dochutí nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.

Domácí nudle se zelím orestujeme do zlatova.

Z cukety uvařenou cuketovou polévku s kari si nejlépe vychutnáme s opečeným chlebem.

Vydatná gulášová polévka z mletého masa slouží jako první chod oběd, ale vydá i na samostatné jídlo.

Sametová kulajda s houbami a koprem, který nadrobno nakrájíme.

Fazolačka neboli fazolová polévka s uzeným masem se pro získání potřebné konzistence zahustí trochou mouky s vodou.

Gulášová polévka umí pod vařečkou dobrého kuchaře vykouzlit na talířích strávníků sonátu lahodných chutí. Podle šikovnosti při vaření gulášové polévky lze mnohdy usoudit také na úroveň kuchařského umění a šikovnosti.

Recepty:

Lahodná polévka fazolačka se vylepší masem obraným z uvařeného kolena.

Jemná a rychlá polévka z mletého masa se dá vylepšít různými druhy zavářek.

Při vaření se hrášková polévka dochutí solí, majoránkou a přidáme olej.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů