Oko

Rýžový dezert s granátovým jablkem

Recepty z mléka.

Na přípravu jídla rýžový dezert s granátovým jablkem budeme potřebovat tyto suroviny:
750 ml mléka, 250 g rýže, 50 g cukru, 1 špetka soli, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce moučkového cukru, 2 granátové jablka, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce vody, podle chuti hrozinky nebo kandované ovoce

Postup přípravy:
Mléko uvaříme s rýží a špetu soli. Před dovařením vmícháme citronovou kůru, cukr a hrozinky nebo kandované ovoce.

Granátová jablka rozkrojíme a lžíci vybereme vnitřek. 3/4 obsahu granátového jablka rozmixujeme a přecedíme do kastrůlku. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Poté přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě a 2-3 minuty povaříme. Necháme vystydnout. Studenou rýži vložíme do vodou vypláchnutých formiček nebo misek. Vyklopíme na talířky a přelijeme omáčkou.


Další články

Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Cuketová polévka s červenou čočkou a chlebovými krutonky.
Mléková polévka s těstovinami.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Jak uskladnit jablka aby vydržela.
Domácí medová šunka z masové směsi.
Brazilská rýže s kousky másla.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Staročeské buchty potřeme nakonec kouskem másla.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Sladká mléčná rýže do které přidáme džem.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Domácí pařížská šlehačka z kvalitního másla.

Rýžový dezert s granátovým jablkem rozvoní při vaření kuchyni vůní připravovaného jídla. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů