Na přípravu jídla kynuté ovocné knedlíky z krupičky budeme potřebovat tyto suroviny:
30 dkg krupičky, 1/8 litru mléka, 3 kostky cukru, 1 dkg droždí, 2 dkg másla, sůl, 1 slepičí vejce
Postup přípravy:
Krupičku vsypeme do mísy a doprostřed nalijeme vykynutý kvásek připravený z vlažného mléka, cukru a droždí. Poté přidáme rozpuštěné máslo, špetku soli a vejce a vymícháme těsto, které necháme vykynout a následně ho rozdělíme na 10 dílů. Do každého z dílů těsta zapracujeme nějaké ovoce (jahody, meruňky, borůvky apod.). Vhazujeme do vroucí vody a vaříme 7 minut přikryté pod pokličkou.
Poté ovocné knedlíky rychle vyndáváme a ihned několikrát propícháme vidličkou.
Při podávání omastíme ovocné knedlíky máslem a posypeme tvarohem nebo osmaženou strouhankou.
Další články
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Domácí pařížská šlehačka z kvalitního másla.
Cuketová polévka s červenou čočkou a chlebovými krutonky.
Sladká mléčná rýže do které přidáme džem.
Mléková polévka s těstovinami.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Domácí medová šunka z masové směsi.
Jak uskladnit jablka aby vydržela.
Špenát s knedlíkem a masem ochutíme máslem.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Staročeské buchty potřeme nakonec kouskem másla.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Kynuté ovocné knedlíky z krupičky rozvoní při přípravě kuchyni vůní připravovaného jídla. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.