Na přípravu jídla banánové lívance s ovesnými vločkami budeme potřebovat tyto suroviny:
2 hrsti ovesných vloček, 500 ml kefíru, 2 banány, 1 lžíce cukru krupice, 3/4 lžičky jedlé sody, hladká mouka dle potřteby, 2 vejce, 20 ml oleje na smažení lívanců
Postup přípravy:
Ovesné vločky zalijeme kefírem a necháme 10 minut nacucat kefír do sebe. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Sodu vsypeme do vloček a kefíru a promícháme, vklepneme vajíčka, přidáme cukr a rozmačkané banány, mouky přidáme tolik, aby bylo těsto husté jako na klasické lívance.
Lívance smažíme na rozpáleném oleji v pánvi, hotové lívance pokládáme na papírové utěrky, aby nasákly přebytečný tuk.
Banánové lívance s ovesnými vločkami podáváme se smetanou nebo džemem.
Další články
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut povařit.
Tvarohové halušky s jahodami posypeme cukrem.
Domácí kondenzované mléko necháme 15 minut vařit.
Vaječný pudink necháme přijít k varu a když zhoustne, odstavíme.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Kynuté buchty s meruňkami vložíme do trouby a upečeme dozlatova.
Vanilka pochází z Mexika.
Sladká mléčná rýže do které přidáme džem.
Žampionová polévka s bramborem a se smetanou chutná s čerstvě nasekanou petrželkou.
Mléko patří do jídelníčku již dlouho.
Krupicová kaše s plátkem másla.
Domácí pařížská šlehačka z kvalitního másla.
Kukuřičná kaše s meruňkami a rozpuštěným máslem.
Mléková polévka s těstovinami.
Banánové lívance s ovesnými vločkami rozvoní při přípravě kuchyni svojí vůní. Pozvěte do své kuchyně mléko a mléčné produkty a uveďte je mezi své pokrmy.